nosaltres

Ens agrada que les coses s'expressen tal com són, per tant poc intervingudes. És a això que en diem natural. Ens apassiona allò autèntic, i estimem seure a taula perquè gaudim del menjar i del beure. Ens interessa el producte ecològic, de temporada i de proximitat, i les persones que hi ha darrere, com també ens interessem pels vins que van més enllà del que etiquetem i es certifica com a ecològic, aquells vins que no estan intervinguts tampoc quan es vinifica, expressant així al màxim el que volen expressar la planta , el terrer i el vinyeró. El nostre bagatge en el sector de la cultura actual ens inspira a mirar el paisatge des d'un punt de vista crític, reflexiu i creatiu.

Estem acostumats a muntar tinglados, per això ens atrevim a organitzar i col·laborar amb esdeveniments que combinin vi, gastronomia i cultura.

Volem donar a conèixer el nostre territori i paisatge al nord de Catalunya (de l'Empordà a les Corberes) a través del del vi natural, la gastronomia de proximitat i la cultura actual:

  • Disposem d'una carta de vins naturals i d'aquesta zona, on existeixen moltíssims vnyerons amb uns vins de proximitat preciossisims. Escollits amb cura i a la teva disposició  en la nostra botiga online.
  • Proposem diverses experiències per conèixer i amarar-se de paisatge a través de tasts, vícnics i pícnics, rutes i altres propostes ..., que també pots contractar en línia.
  • Organitzem esdeveniments en els quals cultura, vi i gastronomia van de la mà.

Així es caracteritza el nostre celler online:
  • Vins, principalment del nord de Catalunya, escollits per la passió que ens desperten, tenint en compte que puguin encaixar també en paladars diferents, no per la seva capacitat comercial.
  • La carta que ens ve de gust no és extensa expressament. Tens molts altres bons distribuïdors i botigues per aquells vins que no trobis amb nosaltres.
  • Trobaràs la nostra selecció en exclusiva i també vins que distribueixen altres i que amablement ens cedeixen per a la nostra botiga online.

Així entenem el vi natural

  • vins procedents de vinya ecològica y que durant el procés de vinificació s'intervé el mínim possible, això és: els vins arrenquen la fermentació de manera espontània, amb els llevats que porta el raïm de la mateixa vinya y dels que pugui haver a la bodega. no es fan servir llevats cultivats. no hi ha u control de temperatura a la fermentació, es deixa que aquest procés s'engegui de manera natural. un cop acabada la fermentació, no s'afegeixen elements tipus àcid tartàric o altres correctors o modificadors, tampoc es sol criar en fusta nova, màxim fustes velles per arrodonir els vins sense que aquests agafin gustos y aromes derivats de les fustes noves. per aquest mateix motiu no s'afegeix tampoc virutes de fusta. el vi no es clarifica amb res. en vins no naturals s'utilitza la clara d'ou, la cola de peix o recentment elements aptes per a vegans com el pèsol. res d'això es fa servir en la vinificació natural. el vi tampoc es filtra, el pòsit s'evita perquè es deixa precipitar.
  • vi ancestral: un vi ancestral es un vi quan es posa en ampolla quan encara li queda sucre residual i per tant encara està en procés de fermentació quan s'embotella. es posa en ampolla amb una xapa i es posa cap per avall per a que continuï la fermentació en l'ampolla. aquell sucre residual en comptes de convertir-se en alcohol com fins al moment es convertirà en carbònic (gas, bombolles).
    la diferencia d'aquest procés amb el del cava es senzill: el cava es fa a partir d'un vi que ja ha acabat el seu procés de fermentació, i al qual se li afegeix llevats i sucre, i per tant farà una segona fermentació en ampolla (també amb xapa) que en comptes de donar alcohol farà carbònic. en funció de la quantitat de sucre parlarem de semi, brut i brut nature.


aquest lloc utilitza cookies. les cookies ens ajuden a oferir-te una millor experiència al nostre lloc web. en fer ús d'aquest, estàs acceptant l'ús de cookies segons descripció en la nostra política de cookies.

més Informació aquí

Acceptar